Westville Kitchen

We removed a dysfunctional tiny entry way and coat closet and added a Breakfast Room, expanded the Kitchen and connected to a Walk-in Pantry and Laundry. John Mangus Construction of New Haven, CT was the General Contractor.

Country: United States

The Decks make the backyard the new focus of family activity

The Kitchen was expanded into a new Breakfast Area and Decks

The deck is shaded by a movable umbrella

The low deck required no railing and doubles as casual seating

We broke through the windowless outside Kitchen wall and added the Breakfast Room and angled windows overlooking the yard

The tall, angled windows expand the view of the garden and bring light deep into the Kitchen.

The Mini Study area enjoys closeness to the Kitchen and Garden

View of Kitchen from Breakfast Room. The shallow coffered ceiling fits the old house well

View of Kitchen from Breakfast Table. Tall pantry cabinets with upper Glass Doors grace the open hallway

The existing hallway was opened to the kitchen with a large cased opening to maximize connections of spaces.

We kept the painted upper cabinets but replaced the lower cabinets for the soft-close drawers and doors.

The existing hallway was opened to the kitchen with a large cased opening to maximize connections of spaces.